Deze extralegale voordelen zijn het populairst

extralegale voordelen

Vandaag is het aanbod extralegale voordelen uitgebreider dan ooit. In het beste geval stellen we zelfs zelf ons pakket voordelen samen naargelang onze levensstijl. Toch zijn sommige extralegale voordelen nog iets populairder dan andere. We geven je een overzicht.

Maaltijdcheques populairste extralegale voordeel

Maaltijdcheques, of maaltijdvergoedingen in het algemeen, worden het vaakst aangeboden als extralegaal voordeel. Ook bijvoorbeeld goedkopere maaltijden in een bedrijfsrestaurant vallen hieronder. Maar liefst 70 procent van de Belgen krijgt maaltijdcheques of een dergelijk voordeel.

Verzekeringen bij grote bedrijven

Ook verzekeringen zijn erg populair. Meer dan de helft van de werkgevers biedt zijn werknemers een hospitalisatieverzekering aan. Vooral in grote bedrijven is zo’n verzekering gangbaar. In organisaties van minder dan 10 personen kan amper 20 procent rekenen op dit voordeel.

Maar ook een groepsverzekering blijft een van de meest frequente extralegale voordelen. Ongeveer de helft van de werknemers profiteert van dat voordeel om extra pensioen op te bouwen. In grote bedrijven ligt ook dit percentage weer wat hoger.

Ecocheques en andere waardebonnen

Met ecocheques kunnen werknemers ecologische producten of diensten kopen. Die producten variëren van biologische voeding over kamerplanten tot zuinige elektronische apparaten. Wel 43 procent van de werkende mensen krijgt ecocheques of gelijkaardige waardebonnen van zijn of haar werkgever.

Woon-werkverkeer op kosten van het bedrijf

Hoewel sommige werknemers nog moeten opdraaien voor hun eigen vervoerskosten, betalen veel werkgevers het woon-werkverkeer van hun werknemers wel terug. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een treinabonnement, een kilometervergoeding of een fietsvergoeding.

Elektronica zit in de lift

Steeds vaker krijgen medewerkers een gsm (37 procent) of laptop (36 procent) van hun baas. Een logische evolutie, aangezien veel jobs zich almaar meer online afspelen.