Zo ziet de dag van een magazijnier eruit

magazijnier

Goederenbeheer is cruciaal voor een bedrijf. Het ideale magazijn heeft bijvoorbeeld steeds in huis wat er op dat moment nodig is om de dienstverlening niet in het gevaar te brengen – niet meer en niet minder. Bovendien moeten alle artikelen op de meest logische plaats en in de meest logische volgorde opgeslagen worden. Voor een magazijnier zijn zorgvuldigheid, precisie en efficiëntie dan ook belangrijke eigenschappen. Maar wat doet een magazijnier of warehouse manager zoal tijdens een werkdag? Elke dag is een beetje anders, maar de grote lijnen zetten we hieronder uiteen.

Het magazijn: het kloppende hart van een bedrijf

De magazijnier is verantwoordelijk voor de goederen van het bedrijf die staan te wachten om naar de klant verzonden te worden en zijn opgeslagen in het magazijn. Dit houdt in dat je als magazijnier goederen ontvangt, klaarmaakt voor verzending en verzendt. Bovendien moet je het magazijn organiseren – en het systeem waar mogelijk optimaliseren. Een werkdag bestaat dan ook uit verschillende taken.

Goederen in ontvangst nemen

De magazijnier helpt de goederen lossen die in vrachtwagens toekomen. Hij controleert ze en handelt de bijbehorende administratie af. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangstbon en het updaten van het ERP-systeem. In dit systeem worden alle goederenbewegingen perfect bijgehouden. Daarna is het de taak van de magazijnier om de goederen hun juiste plaats in het magazijn toe te wijzen.

Bestellingen verzenden als magazijnier

Als magazijnmedewerker of orderpicker sta je verder ook in voor het verpakken en verzenden van goederen. Hier komen heel wat handelingen bij kijken: je moet de producten van over het hele magazijn verzamelen; verzendlabels, bestelbonnen en andere administratie controleren; en de chauffeurs briefen.

Je hoort het al: magazijnier is een afwisselende job waarvoor je heel wat skills nodig hebt. Stockbeheer en de inventaris up-to-date houden is dan ook van levensbelang voor een logistiek medewerker!
Op zoek naar vacatures als magazijnier? Bij Job Talent ben je aan het juiste adres!