Werken als administratief medewerker? Deze skills zijn onmisbaar!

werken als administratief medewerker

In elk bedrijf en zowat elke afdeling zijn administratieve medewerkers aan de slag. Zoals hun functietitel doet vermoeden, staan ze in voor allerlei administratieve en ondersteunende taken. Het takenpakket kan sterk verschillen, maar de volgende vaardigheden zijn cruciaal voor zowat alle administratief bedienden.

Nauwkeurig en stipt werken

Wie dagelijks dossiers moet beheren en agenda’s bijhoudt, kan maar beter nauwkeurig zijn. Soms moet je namelijk dossiernummers of codes gebruiken en dan kan één verkeerd cijfertje al een wereld van verschil betekenen!

Ook stiptheid is belangrijk: je manager en de andere medewerkers die je ondersteunt, rekenen er namelijk op dat je hun op het juiste moment de juiste informatie bezorgt.

Uiteraard moet je als administratief medewerker ook altijd het overzicht behouden over alle dossiers die je beheert. Goed georganiseerd werken is dus een absolute must.

Vlot samenwerken

De ideale administratieve bediende is een teamplayer die vlot communiceert. Je staat immers in contact met heel wat medewerkers van verschillende niveaus en vaak zal je ook rechtstreeks met klanten te maken krijgen.

Of je dus belt, mailt, een brief schrijft of iemand mondeling aanspreekt: jouw communicatie moet onberispelijk zijn. Je blijft steeds vriendelijk en weet altijd de juiste toon aan te slaan. Kan je behalve in je moedertaal ook communiceren in het Frans, Engels of andere talen, dan heb je zeker een extra troef.

Een klantgerichte houding

Een klantgerichte houding, zowel ten opzichte van klanten als van collega’s die bijvoorbeeld met vragen zitten over hun loonadministratie, is onmisbaar voor een administratief bediende. Je werk bestaat dan wel grotendeels uit administratie, het uiteindelijke doel daarvan is mensen helpen en bijstaan. Want achter elk cijfertje of elke code zit een klant of collega van vlees en bloed.

Werken als administratief medewerker?

Voel je het al kriebelen om aan de slag te gaan als administratief bediende? Bekijk dan zeker ons onze vacatures.