Welke skills heb je nodig als administratief bediende?

administratief bediende

Administratief bedienden staan niet alleen in voor allerlei administratieve en ondersteunende taken, ze zijn vaak ook het gezicht van het bedrijf. Het belang van hun functie is dus niet te onderschatten. Heb jij interesse om aan de slag te gaan als administratief medewerker? Lees meer over het takenpakket en de skills die je daarvoor nodig hebt!

Wat zijn de taken van een administratief bediende?

Bijna elk bedrijf heeft administratief bedienden in dienst. Je vindt hen op verschillende afdelingen. De precieze invulling van hun job hangt af van de afdeling en verschilt van bedrijf tot bedrijf.

Zie jij een carrière als administratief medewerker wel zitten? Dan ziet jouw takenpakket er binnenkort misschien wel zo uit:

  • Klanten ontvangen en de telefoon aannemen. Of je nu iemand rechtstreeks aanspreekt of belt, je blijft in alle omstandigheden vriendelijk. Zelfs bij moeilijke klanten weet je moeiteloos de juiste toon te vinden. Kennis van het Frans of Engels is uiteraard een grote troef!
  • In- en uitgaande post verwerken. Bestelbonnen, brieven, facturen: als administratief medewerker hebben deze documenten geen geheimen voor jou. Je bezorgt inkomende post op de juiste manier aan de juiste personen, en zorgt ervoor dat uitgaande post op tijd vertrekt.
  • Ondersteuning bieden bij vergaderingen. Dit kan gaan van het klaarzetten van de vergaderzaal, over het opstellen van de agenda tot het uittypen van het verslag.
  • Dossiers administratief opvolgen. Kopiëren, scannen, elektronisch archiveren en klasseren: je doet het allemaal even georganiseerd.

Welke skills heeft een goed administratief bediende?

Ongeacht je takenpakket, beschik je als administratief bediende het best over een aantal vaardigheden. Je bent …

  • een echte teamplayer die opleeft van veelvuldig contact met collega’s en klanten,
  • een organisatietalent dat post sorteren vlot combineert met de telefoon opnemen,
  • klantgericht: niet alleen ten opzichte van klanten, maar ook van collega’s, voor wie jij een centraal aanspreekpunt bent,
  • communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk,
  • nauwkeurig en zelfstandig.

Is een job als administratief medewerker iets voor jou? Bekijk onze vacatures!