Persoonlijkheidstesten: de voor- en nadelen op een rijtje

persoonlijkheidstest

Persoonlijkheidstesten worden steeds vaker gebruikt om na te gaan of kandidaten een goeie match zijn met het bedrijf, de collega’s en de job in kwestie. Maar daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om op te volgen of huidige werknemers (nog wel) op de juiste plaats zitten. De Myers-Briggs Type Indicator is bijvoorbeeld een handige test om teams te vormen aan de hand van complementaire persoonlijkheden.

De voordelen van persoonlijkheidstesten

Zowel voor rekruteerders als leidinggevenden hebben persoonlijkheidstesten hun voordelen. We zetten de voornaamste op een rijtje.

Sollicitanten

  • Een persoonlijkheidstest is een goede basis voor het sollicitatiegesprek. Zo weet je als rekruteerder meteen op welke soft skills je beter even doorvraagt en welke eigenschappen alvast goed zitten.
  • Daarnaast haal je uit zo’n test soms meer inzichten dan uit alleen een gesprek. Tijdens een jobinterview kan de sollicitant zijn of haar antwoorden nog aanpassen aan de interviewer, maar tijdens een persoonlijkheidstest weet de kandidaat niet welke antwoorden als positief of negatief worden beschouwd.
  • Bovendien is het soms nuttig om de kandidaat een uitgebreide persoonlijkheidstest te laten doen vooraleer je hem of haar op gesprek laat komen. Zo bespaar je flink wat tijd en kun je meteen aan de slag met de kandidaten met de juiste mindset.

Huidige werknemers

  • Aan de hand van persoonlijkheidstesten kun je de waarden, motivatie en voorkeuren van je huidige werknemers beter begrijpen.
  • Ook voor de samenstelling van je teams kun je heel wat inspiratie halen uit zulke testen. Welke persoonlijkheden vullen elkaar aan en welke zouden eerder botsen?
  • Maar ook de sfeer binnen je bedrijf heeft er baat bij. Als je op de hoogte bent van de communicatiestijlen en leiderschapsstijlen van je werknemers, kun je gemakkelijker op een correcte manier met hen omgaan.

De nadelen van persoonlijkheidstesten

Toch zijn er ook wat nadelen aan persoonlijkheidstesten verbonden. Houd alvast volgende zaken in je achterhoofd.

  • Persoonlijkheidstesten kosten vaak redelijk veel tijd en geld.
  • Er komt heel wat bij kijken. Doe voor de zekerheid een beroep op een professional om de test te laten afnemen en om zeker te zijn van accurate resultaten.
  • Persoonlijkheidstesten vertellen niet Ze geven slechts een beperkt beeld van de persoonlijkheid van de sollicitant of werknemer.