Job Talent zoekt gemotiveerde uitzendconsulenten

vacature uitzendconsulente

Ben je gepassioneerd door HR? Sta je ondernemingen én werkzoekenden graag bij in hun zoektocht naar de perfecte match? Dan is een job als uitzendconsulent bij Job Talent jou op het lijf geschreven!

De roeping van HR: mensen en ondernemingen helpen

Als HR-professional sta je continu in direct contact met zowel ondernemingen als kandidaat-werknemers. Je kunt snel de vinger leggen op zowel de noden van werkgevers, die vaak heel specifiek zijn, als de capaciteiten van werkzoekenden. Kortom: het is jouw roeping om mensen vooruit te helpen.

Wat doet een uitzendconsulent(e)?

Kort gezegd, helpt een uitzendconsulent(e) werkzoekenden aan het werk. Daar komen uiteraard verschillende taken bij kijken:

  • Kandidaten informeren. Een uitzendconsulent(e) is thuis in de sociale wetgeving. Je bent op de hoogte van opzegtermijnen, ziekteverzekeringen en arbeidsovereenkomsten, en weet die soms complexe materie ook bevattelijk te maken voor werkzoekenden. Je hebt een prima inzicht in de meest uiteenlopende vacatures en profielen.
  • Adviseren over de juiste keuzes. Sommige kandidaat-werknemers weten heel goed in welke sector aan de slag willen of hebben zelfs een specifieke job voor ogen. Anderen hebben dan weer behoefte aan een carrièreswitch, of zijn pas afgestudeerd zonder een duidelijk idee van wat hun diploma op de arbeidsmarkt betekent. Je helpt al deze profielen zich te oriënteren, zodat ze de job vinden die bij hen past.
  • Evalueren: is dit de geknipte kandidaat? Aan de hand van tests en screenings kom je te weten wat een kandidaat-werknemer kan en wil.
  • Individuele gesprekken met werkzoekenden en werkgevers. Een uitzendconsulent(e) is vooral een ‘matchmaker’. Je schat in of de capaciteiten van kandidaten aansluiten bij wat ondernemingen zoeken en voorziet zo een vlotte instroom van talent.
  • Teamwork met collega’s. Hoewel je vooral een een-op-een relatie hebt met ondernemingen en werkzoekenden, heb je ook voldoende teamgeest. Je zorgt bijvoorbeeld voor een vlotte interne communicatie en werkt samen met je collega’s naar tevreden klanten.

Werken bij Job Talent

Heb je zin in een job als uitzendconsulent? Neem contact met ons op! Voor onze kantoren in Sint-Truiden, Leuven, Hasselt, Zaventem en Neerpelt zijn we altijd op zoek naar gedreven, betrokken en resultaatsgerichte consulenten.

Solliciteer meteen, en misschien bouw jij binnenkort mee aan de toekomst van Job Talent!