Help, ik kan geen werk vinden!

geen werk vinden

Ben je al een tijdje aan het zoeken, maar slaag je er niet in om werk te vinden? Geen paniek, het kan even duren vooraleer je een geschikte job vindt. Met deze tips geven we je alvast een duwtje in de rug.

Moed en volharding

‘Ik kan geen werk vinden’, het is een veel gehoorde uitspraak. Zeker pas afgestudeerden nemen ze dikwijls in de mond. Toch is het normaal dat je niet meteen werk vindt. Een zoektocht van meerdere maanden is geen uitzondering, zeker omdat je een job moet vinden die aan je wensen beantwoordt. Laat de moed niet zakken en blijf zoeken. Je zult merken dat de puzzelstukjes op een gegeven moment in elkaar passen en je een baan vindt die je als gegoten zit.

Profileer jezelf als een professional

In een professionele context moet je jezelf op de juiste manier voorstellen. Een aantrekkelijk en verzorgd cv én een creatieve motivatiebrief zijn belangrijk. Maar potentiële werkgevers raadplegen tegenwoordig meerdere bronnen. Let vooral op je online aanwezigheid, verzorg je profielen op sociale media en googel zeker eens je eigen naam. Als je op onprofessionele zaken stuit, kun je die het best aanpassen of verwijderen.

Breid je netwerk uit

Geen werk vinden, kun je op een eenvoudige manier aanpakken. Wie je kent is dikwijls de sleutel om een job te vinden. Breid je netwerk zoveel mogelijk uit en contacteer mensen in je vrienden- en kennissenkring. Opportuniteiten liggen dikwijls voor het grijpen in je naaste omgeving.

Verbreed je horizonten

Kennis is macht en dat geldt ook wanneer je op zoek bent naar werk. Besteed je tijd nuttig en schaaf je kennis doelgericht bij. Door je competenties uit te breiden, komen er meer jobs in je vizier en vergroot logischerwijs de kans op een baan.

Kun je geen werk vinden? Ga in zee met een uitzendkantoor!

Een uitzendkantoor heeft niet alleen een hele waaier aan jobs in de aanbieding. Je wordt door professionals begeleid die de arbeidssector door en door kennen. Het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken.