De troeven van een interimjob op je cv

interimjob

Dat een interimjob je carrière een zetje kan geven, staat als een paal boven water. Niet alleen proef je van verschillende sectoren en kom je zo te weten waar je hart ligt; je verwerft ook nieuwe vaardigheden en legt nuttige contacten. En wie weet leidt een succesvolle interimperiode wel tot een vast contract? Ondanks die vele voordelen, twijfelen werkzoekenden vaak of ze een interimjob wel op hun cv kunnen vermelden. Ons antwoord? Zeker en vast. Als je het goed aanpakt, tenminste.

Van de ene korte opdracht in de andere?

De reden waarom veel werkzoekenden aarzelen om tijdelijke jobs op te nemen als ze hun cv opstellen? Ze vrezen dat ze zo niet meteen overkomen als het toonbeeld van stabiliteit. Zeker als je een heleboel korte interimjobs achter de rug hebt, kan dit de indruk wekken dat je je nergens wil settelen. Misschien moet je nieuwe baas zich dan ook zorgen maken dat je na enkele maanden weer nood hebt aan een nieuwe uitdaging. Logisch dat hij of zij vanuit dat standpunt aarzelt om in jou te investeren… Of niet?

Je interimjob op je cv: toch doen!

Toch is het een goed idee om interimjobs op te nemen op je cv. De recruiter of HR-manager waarmee je te maken krijgt, ziet uiteraard wel in dat je interessante vaardigheden hebt opgedaan dankzij je tijdelijke job(s). Beperk je daarom zeker tot die jobs die relevant zijn voor de functie waar je op dat moment voor solliciteert. Tip: sowieso is het een goed idee om je cv voor elke sollicitatie opnieuw te bekijken. Afhankelijk van de vacature, kun je eventueel andere ervaringen belichten en zelfs je stijl aanpassen naar meer of minder formeel.

Hoe je interimjobs vermelden

De manier waarop je je interimjobs best weergeeft, hangt af van hun duurtijd. Zo voorkom je dat je cv een lange, maar dunne lijst met ex-werkgevers wordt:

  • Interimjobs van een relatief lange periode (bijvoorbeeld een aantal maanden), noteer je zoals je een vaste job op je cv zou vermelden, namelijk: je geeft het bedrijf in kwestie op als werkgever – al zet je er voor de volledigheid natuurlijk wel bij “(via interimkantoor X)”.
  • Interimjobs die maar een korte periode besloegen (bijvoorbeeld een paar weken), bundel je beter. Als werkgever vermeld je simpelweg de naam van het interimkantoor.

Voor beide scenario’s geldt uiteraard dat je concreet moet opsommen wat je verantwoordelijkheden en taken inhielden.