Blog

Deze extralegale voordelen zijn het populairst

extralegale voordelen

Vandaag is het aanbod extralegale voordelen uitgebreider dan ooit. In het beste geval stellen we zelfs zelf ons pakket voordelen samen naargelang onze levensstijl. Toch zijn sommige extralegale voordelen nog iets populairder dan andere. We geven je een overzicht.

Lees meer “Deze extralegale voordelen zijn het populairst”

Wanneer plaats je het best een vacature?

vacature plaatsen

Als je een vacature online zet, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen ze te zien krijgen. Hoe meer mensen je bereikt, hoe groter de kans dat je een toptalent voor je bedrijf strikt. Waar je de vacature verspreidt – op welke kanalen en websites – is van belang, maar ook wannéér je de jobaanbieding de wereld instuurt. Maar wat is nu juist het ideale moment? Wij zoeken het voor je uit.

Lees meer “Wanneer plaats je het best een vacature?”

Wat zijn de dagtaken van een productiemedewerker? Een overzicht

productiemedewerker

Elk minuut van de dag werken arbeiders wereldwijd ontelbaar veel producten af. Productiemedewerkers spelen een cruciale rol in het hele proces dat daaraan voorafgaat. Maar wat zijn nu juist de dagtaken van een productiemedewerker? Dat hangt enorm af van de sector. We geven je een overzicht zijn gevarieerde takenpakket.

Lees meer “Wat zijn de dagtaken van een productiemedewerker? Een overzicht”

Persoonlijkheidstesten: de voor- en nadelen op een rijtje

persoonlijkheidstest

Persoonlijkheidstesten worden steeds vaker gebruikt om na te gaan of kandidaten een goeie match zijn met het bedrijf, de collega’s en de job in kwestie. Maar daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om op te volgen of huidige werknemers (nog wel) op de juiste plaats zitten. De Myers-Briggs Type Indicator is bijvoorbeeld een handige test om teams te vormen aan de hand van complementaire persoonlijkheden.

Lees meer “Persoonlijkheidstesten: de voor- en nadelen op een rijtje”

Werkbaar werk anno 2017: wat betekent dit voor de overuren?

overuren

De wet rond Werk- en Wendbaar Werk van minister Peeters is sinds februari 2017 in voege. De maatregel moet een betere werk-privébalans garanderen en zo onder meer burn-outs tegengaan. Een mooi initiatief, maar wat betekent dat voor de overuren? We geven je een woordje uitleg.

Lees meer “Werkbaar werk anno 2017: wat betekent dit voor de overuren?”

Strakke carrièreplanning of ‘going with the flow’?

carrièreplanning

De samenleving geeft ons een schat aan keuzemogelijkheden, zowel privé als professioneel. Prima, maar steeds meer mensen hebben daarom ook net moeite om keuzes te maken en vooruit te plannen. Er kan elk moment nog van alles op je pad komen dat je misschien ook een kans wil geven, toch? Houd alvast het volgende in je achterhoofd …

Lees meer “Strakke carrièreplanning of ‘going with the flow’?”

In een-twee-drie een stressvrije werkomgeving creëren

Werkomgeving

Stress op het werk: we hebben er allemaal weleens last van. Maar zijn het je projecten, taken en deadlines die je soms zweethanden bezorgen, of ligt het aan je werkomgeving? Inderdaad, ook de impact van je omgeving mag je niet onderschatten. Denk maar aan te veel lawaai, een gebrek aan privacy, slechte verlichting of te weinig zuurstof in de lucht. Met deze tips creëer je zo een stressvrije werkomgeving.

Lees meer “In een-twee-drie een stressvrije werkomgeving creëren”

Tips voor een toffe kantoorinrichting: van planten tot persoonlijke items

Tips voor toffe kantoorinrichting: van planten tot persoonlijke items

Een aangename werkomgeving is zó belangrijk: je brengt er namelijk het merendeel van je tijd door. De inrichting van je kantoor heeft trouwens een grote invloed op jou als werknemer. Niet alleen op je productiviteit (hallo, afleiding), maar ook op je humeur en geluksgevoel. Niemand wordt toch blij van een hele dag op een grijze muur te kijken? We geven je alvast enkele tips voor een toffe kantoorinrichting.

Lees meer “Tips voor een toffe kantoorinrichting: van planten tot persoonlijke items”

Een sociaal project als teambuilding: de voordelen

teambuilding

Voor veel bedrijven is het een uitdaging om elk jaar een toffe teambuildingactiviteit in elkaar te boksen. Een dagje paintballen, een stadspel of etentje zijn al lang niet meer origineel. Maar wat als je nu eens een sociaal project als teambuilding zou kiezen? Ontdek de vele voordelen van deze (misschien verrassende) keuze.

Lees meer “Een sociaal project als teambuilding: de voordelen”

Omgaan met luie collega’s: 3 handige tips

omgaan met collega’s

Af en toe heb jij misschien ook weleens last van een middagdip, maar in het algemeen ben je toch een en al bedrijvigheid op het werk. Zijn je collega’s niet zo ijverig? Malen zij er niet om een extralange middagpauze te nemen of voortdurend privételefoontjes doen. Dat kan een bron van ergernis zijn. Drie tips om met zo’n luie collega’s om te gaan.

Lees meer “Omgaan met luie collega’s: 3 handige tips”