Blog

4 tips om toptalenten aan boord te houden

toptalenten aan boord houden

In de huidige strijd voor talent is toptalenten binnenhalen een aartsmoeilijke opdracht. Je moet hen weten te lokken met een duidelijke en aantrekkelijke vacature, je moet aan je branding werken om ook als bedrijf de naam van goede en faire werkgever te krijgen, en ga zo maar door. Als het je eenmaal gelukt is om de perfecte kandidaten te rekruteren, kun je dus maar beter genoeg moeite doen om hen aan boord te houden. Hoe je dat precies aanpakt, lees je hier.

Lees meer “4 tips om toptalenten aan boord te houden”

Geen nine-to-five-mentaliteit? Deze jobs passen bij jou

nine to five job

Hoewel er soms heel wat geregel bij komt kijken, hebben jobs met afwisselende uren ook enkele rake voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld rustig je boodschappen doen wanneer de rest aan het werk is. Aanschuiven aan de kassa: not for you! Ook de uitdaging om voor sluitingstijd in het post- of bankkantoor te geraken is jou totaal onbekend. Tot slot hoef je voor verplaatsingen van en naar het werk niet zoveel fileleed te verteren als je collega’s in dagdienst. Deze banen zijn ideaal als je nine-to-five-leventje maar saai vindt en je niet snel uit je ritme geraakt.

Lees meer “Geen nine-to-five-mentaliteit? Deze jobs passen bij jou”

In conflict met een collega? Zo los je het op

conflict collega

Je kunt niet met alle mensen in je leven evengoed overweg. Op de werkvloer is dat niet anders: de ene collega verovert je hart vanaf dag een, de andere leer je doorheen de jaren of maanden meer en meer waarderen, en dan zijn er ongetwijfeld ook collega’s waar je gewoonweg niet mee door één deur kunt. Misschien hoeft die moeizame verhouding geen roet in het eten te gooien, bijvoorbeeld als jullie maar heel af en toe moeten samenwerken. Maar als de situatie escaleert, heb je een probleem. Een conflict met een collega kan namelijk je hele werkdag of -week verpesten en je heel wat stress bezorgen. Blijf dus niet bij de pakken zitten. Alvast wat goede raad!

Lees meer “In conflict met een collega? Zo los je het op”

Wat als je collega meer verdient dan jij?

collega verdient meer

Bedrogen en kwaad: zo kun je je voelen als je ontdekt dat je collega die dezelfde job uitoefent, meer verdient dan jij. Maar het is niet verstandig om vervolgens al tierend het kantoor van je leidinggevende binnen te stormen. Ga eerst na of er misschien tóch ergens een verschil te vinden is. Pas daarna is het tijd om actie te ondernemen.

Lees meer “Wat als je collega meer verdient dan jij?”

Over deze 4 eigenschappen moet een callcentermedewerker beschikken

callcenter medewerker

Callcenterwerk is er in allerlei soorten en maten. Een ‘inbound’ medewerker zal bijvoorbeeld vooral vragen beantwoorden, terwijl een ‘outbound’ medewerker gericht is op de verkoop van een dienst of product. Als outbound medewerker moet je dus wat meer commercieel onderlegd zijn, maar of je nu belt of gebeld wordt: als callcentermedewerker heb je hoe dan ook deze 4 eigenschappen nodig.

Lees meer “Over deze 4 eigenschappen moet een callcentermedewerker beschikken”

Is je ritme verstoord op het werk? Zo ga je er mee om

verstoord ritme

Avondjes op café, een uitje naar de cinema, een BBQ onder vrienden, … Tijdens het weekend zijn je avonden waarschijnlijk rijkelijk gevuld. Daardoor is je ritme verstoord en dat voel je weleens als je weer aan het werk gaat. Met deze tips en tricks raak je snel weer gewend aan het werkritme.

Lees meer “Is je ritme verstoord op het werk? Zo ga je er mee om”

Wat is er sinds 1 oktober veranderd voor de lonen van bedienden?

lonen bedienden

Vakbonden en werkgevers hebben begin juni een akkoord bereikt waarin de nieuwe afspraken voor 2017-2018 zijn vastgelegd. Een daarvan had betrekking op de lonen van bedienden. Benieuwd wat die veranderingen inhouden en of ze ook voor jou gelden? Volg even mee!

Lees meer “Wat is er sinds 1 oktober veranderd voor de lonen van bedienden?”

Preventief alcohol- en drugsbeleid op de werkvloer

alcoholpreventie

Overmatig alcohol- of drugsgebruik veroorzaakt niet alleen problemen in het privéleven, maar ook op de werkvloer. Uit een onderzoek van Securex blijkt dat 13 procent van de werknemers weleens alcohol op een onveilige manier gebruikt. Met een preventief alcohol- en drugsbeleid kun je die problemen vermijden. Maar hoe gaat dat juist in zijn werk?

Lees meer “Preventief alcohol- en drugsbeleid op de werkvloer”

Deze extralegale voordelen zijn het populairst

extralegale voordelen

Vandaag is het aanbod extralegale voordelen uitgebreider dan ooit. In het beste geval stellen we zelfs zelf ons pakket voordelen samen naargelang onze levensstijl. Toch zijn sommige extralegale voordelen nog iets populairder dan andere. We geven je een overzicht.

Lees meer “Deze extralegale voordelen zijn het populairst”

Wanneer plaats je het best een vacature?

vacature plaatsen

Als je een vacature online zet, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen ze te zien krijgen. Hoe meer mensen je bereikt, hoe groter de kans dat je een toptalent voor je bedrijf strikt. Waar je de vacature verspreidt – op welke kanalen en websites – is van belang, maar ook wannéér je de jobaanbieding de wereld instuurt. Maar wat is nu juist het ideale moment? Wij zoeken het voor je uit.

Lees meer “Wanneer plaats je het best een vacature?”