Blog

Deze designelementen maken je cv áf

cv maken

Wanneer je een cv instuurt voor je droomjob, wil je maar één ding: uit de band springen. En dat doe je niet enkel met een sterke en persoonlijke inhoud, maar ook met behulp van de lay-out en het design van je curriculum vitae. Maar opgepast: de lijn tussen ‘je cv doen opvallen’ en ‘je cv zo overdreven opmaken dat de lay-out gaat afleiden van de essentie’ is erg dun … Enkele tips.
Lees meer “Deze designelementen maken je cv áf”

Hoe vind je een kandidaat die past bij de bedrijfscultuur?

kandidaat bedrijfscultuur

Wie op zoek is naar de perfecte kandidaat, investeert onvermijdelijk heel wat kostbare tijd in het opstellen van een duidelijk profiel, het verspreiden van de vacature, het interviewen van kandidaten, en ga zo maar door. Je let daarbij uiteraard op de ervaring en de vaardigheden van de kandidaten die zich aandienen, maar hoe weet je zeker of ze ook bij de bedrijfscultuur passen? Het belang van zo’n match is niet te onderschatten.
Lees meer “Hoe vind je een kandidaat die past bij de bedrijfscultuur?”

Is thuiswerk iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen

thuiswerk voordelen nadelen

Het woord ‘thuiswerk’ roept wellicht meteen een resem aanlokkelijke beelden op. In je pyjama en met warrige haren achter je laptop kruipen, koffie slurpen uit je lievelingsmok terwijl de kat naast je ligt, … Zie je het al voor je? Thuiswerken heeft effectief tal van voordelen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. We zetten de plus- en minpunten op een rijtje.
Lees meer “Is thuiswerk iets voor jou? Dit zijn de voor- en nadelen”

4 tips om toptalenten aan boord te houden

toptalenten aan boord houden

In de huidige strijd voor talent is toptalenten binnenhalen een aartsmoeilijke opdracht. Je moet hen weten te lokken met een duidelijke en aantrekkelijke vacature, je moet aan je branding werken om ook als bedrijf de naam van goede en faire werkgever te krijgen, en ga zo maar door. Als het je eenmaal gelukt is om de perfecte kandidaten te rekruteren, kun je dus maar beter genoeg moeite doen om hen aan boord te houden. Hoe je dat precies aanpakt, lees je hier.

Lees meer “4 tips om toptalenten aan boord te houden”

Geen nine-to-five-mentaliteit? Deze jobs passen bij jou

nine to five job

Hoewel er soms heel wat geregel bij komt kijken, hebben jobs met afwisselende uren ook enkele rake voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld rustig je boodschappen doen wanneer de rest aan het werk is. Aanschuiven aan de kassa: not for you! Ook de uitdaging om voor sluitingstijd in het post- of bankkantoor te geraken is jou totaal onbekend. Tot slot hoef je voor verplaatsingen van en naar het werk niet zoveel fileleed te verteren als je collega’s in dagdienst. Deze banen zijn ideaal als je nine-to-five-leventje maar saai vindt en je niet snel uit je ritme geraakt.

Lees meer “Geen nine-to-five-mentaliteit? Deze jobs passen bij jou”

In conflict met een collega? Zo los je het op

conflict collega

Je kunt niet met alle mensen in je leven evengoed overweg. Op de werkvloer is dat niet anders: de ene collega verovert je hart vanaf dag een, de andere leer je doorheen de jaren of maanden meer en meer waarderen, en dan zijn er ongetwijfeld ook collega’s waar je gewoonweg niet mee door één deur kunt. Misschien hoeft die moeizame verhouding geen roet in het eten te gooien, bijvoorbeeld als jullie maar heel af en toe moeten samenwerken. Maar als de situatie escaleert, heb je een probleem. Een conflict met een collega kan namelijk je hele werkdag of -week verpesten en je heel wat stress bezorgen. Blijf dus niet bij de pakken zitten. Alvast wat goede raad!

Lees meer “In conflict met een collega? Zo los je het op”

Wat als je collega meer verdient dan jij?

collega verdient meer

Bedrogen en kwaad: zo kun je je voelen als je ontdekt dat je collega die dezelfde job uitoefent, meer verdient dan jij. Maar het is niet verstandig om vervolgens al tierend het kantoor van je leidinggevende binnen te stormen. Ga eerst na of er misschien tóch ergens een verschil te vinden is. Pas daarna is het tijd om actie te ondernemen.

Lees meer “Wat als je collega meer verdient dan jij?”