Blog

Jobs combineren: niet zonder risico!

Jobs combineren

Kiezen is verliezen. Sommige mensen passen dat motto ook op hun professionele leven toe. Zij kiezen er resoluut voor om jobs te combineren – en dat gaat heel wat verder dan een baan in de horeca als aanvulling op een kantoorfunctie. Een bankbediende die bijklust als trouwfotograaf? Een doctoraatsstudent die ‘s avonds juwelen maakt om in haar eigen webshop te verkopen? Het komt steeds vaker voor. Overweeg jij om een fulltime job te combineren met een deeltijdse baan, of om verschillende halftijdse jobs naast elkaar uit te oefenen? Dat mag niet zomaar! Bovendien haal je je wellicht meer op de hals dan je misschien denkt. Lees even verder …

Lees meer “Jobs combineren: niet zonder risico!”

Wat doet een kwaliteitsmanager? De taken op een rijtje

kwaliteitsmanager

Vandaag moeten bedrijven aan heel wat vereisten voldoen, en daarvan is transparantie wellicht een van de belangrijkste. Organisaties moeten zich op elk moment kunnen verantwoorden, niet alleen tegenover consumenten, maar tegenover de maatschappij in het algemeen. Bovendien worden organisaties aan steeds strengere regels onderworpen. In die complexe context neemt het belang van kwaliteitsmanagers alleen maar toe. Is deze job jou misschien op het lijf geschreven? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moet je natuurlijk weten wat een kwaliteitsmanager precies doet …

Lees meer “Wat doet een kwaliteitsmanager? De taken op een rijtje”

Levenslang leren: ook voor technische beroepen

Levenslang leren

De technologie staat niet stil. De toenemende automatisering en digitalisering zorgen voor heel wat veranderingen. Ook de skills die nodig zijn om bepaalde technische beroepen uit te oefenen, evolueren mee. Hoe je er in die uitdagende context voor kunt zorgen dat je onmisbaar wordt of blijft? Levenslang leren is het antwoord. Voor wie zijn wenkbrauwen fronst bij het lezen van die term: het is niet zomaar een modewoord, maar een absolute must.

Lees meer “Levenslang leren: ook voor technische beroepen”

Toch niet wéér paintball? Ga voor een originele teambuilding

teambuilding

Een team dat goed samenwerkt, is niet alleen productiever; de leden ervan zijn gelukkiger en minder snel geneigd om andere professionele horizonten te gaan verkennen. Teambuilding is dan ook niet zomaar een jaarlijks verplicht nummer – eentje waar je werknemers, als het goed zit, weliswaar enorm naar uitkijken – maar een unieke kans om banden te smeden en aan te halen. Tenminste, als je het juist aanpakt …

Lees meer “Toch niet wéér paintball? Ga voor een originele teambuilding”

4 onmisbare skills voor een receptionist

Als receptionist doe je méér dan wat telefoons beantwoorden. Door je positie binnen het bedrijf, ben je een van de eerste gezichten die een bezoeker ziet. Je staat dan ook mee in voor het imago van je werkgever. Benieuwd of jij over de juiste skills beschikt om alles op rolletjes te laten lopen? Check even ons lijstje hieronder.

Lees meer “4 onmisbare skills voor een receptionist”

Nieuwe werknemer? Zo geef je hem/haar een leuke eerste werkdag

nieuwe werknemer

De eerste werkdag voelt voor velen aan als de eerste schooldag. Met je weg zoeken en een goede indruk maken gaat vaak stress gepaard. Gelukkig kun je als werkgever heel wat doen om de entree van je nieuwe werknemer zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hieronder vind je onze tips!

Lees meer “Nieuwe werknemer? Zo geef je hem/haar een leuke eerste werkdag”

4 tips om aangenaam van en naar het werk te pendelen

tips pendelen

Wie niet dichtbij huis werkt, staat algauw voor het dilemma ‘het openbaar vervoer nemen of aanschuiven in de file’. Kies je voor het eerste? Dan kunnen we je alvast verklappen dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan pendelen met het openbaar vervoer – als je het tenminste goed aanpakt. Hieronder vind je enkele tips om het meeste uit jouw trein-of busritten te halen.

Lees meer “4 tips om aangenaam van en naar het werk te pendelen”

Hoe de taxshift voor hogere nettolonen zorgt

taxshift

Voor de lonen voor bedienden veranderde er recent nog van alles, met als belangrijkste misschien wel de stijging van de brutolonen. Sinds begin dit jaar is daar de tweede fase van de taxshift bijgekomen, en dat heeft dan weer iets te maken met nettolonen. Zie je ook even door de bomen het bos niet meer? En vraag je je af wat dat voor jou betekent? Wij vertellen je hieronder alles wat je moet weten!

Lees meer “Hoe de taxshift voor hogere nettolonen zorgt”

Werken als accountmanager? Over deze vaardigheden moet je beschikken

accountmanager

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor sales en voor het opbouwen en onderhouden van een goede relatie met jouw klanten. Dat je in die hoedanigheid niet in een verfrommelde jurk of een gescheurde jeansbroek mag verschijnen, spreekt voor zich. Maar een verzorgd uiterlijk is natuurlijk lang niet de enige eigenschap van een topaccount. Welke vaardigheden je allemaal in huis moet hebben om de job prima uit te voeren? Dat lees je hier.
Lees meer “Werken als accountmanager? Over deze vaardigheden moet je beschikken”