Dit zijn de voordelen van interimwerk

interimwerk voordelen

Werken met interimcontracten biedt enkele verrassende voordelen. Zo zijn je werkkrachten flexibeler én gevarieerder. Maar wist je ook dat je met interimwerk meer potentiële kandidaten bereikt? Volg even mee.

Trial and error

Het tijdelijke karakter van interimwerk wordt vaak als een minpunt gezien, maar het kan ook voordelig uitpakken. Uiteraard probeer je van de eerste keer een topkandidaat te strikken, maar als de werknemer niet aan de verwachtingen voldoet, kun je na de interimperiode met een schone lei – en een nieuwe kandidaat – beginnen. De opzegperiode is voor een interimkracht ook een stuk korter, waardoor je sneller een nieuwe medewerker kunt aanwerven.

Blijkt je tijdelijke medewerker een toptalent te zijn? Dan bied je hem of haar toch gewoon een vast contract aan! Het bespaart je de zoektocht naar een nieuwe werknemer. Sinds de proefperiode niet meer bestaat, is interimwerk een waardig alternatief om een werknemer nog niet meteen vast in dienst te nemen.

Interimwerk: flexibiliteit ten top

Verder bieden interimmedewerkers meer flexibiliteit dan vaste medewerkers. In sommige periodes is het nu eenmaal iets drukker. In de aanloop van een deadline, in een periode wanneer er veel afwezigen zijn of in een fase van verandering ga je niet meteen iemand extra aanwerven, maar is versterking wel welkom. Interimcontracten laten bedrijven toe financieel op veilig te spelen, maar tegelijk in te spelen op pieken.

Meer mogelijke kandidaten

Ten slotte zijn er bij interimwerk meer potentiële kandidaten. Interimkrachten moeten niet per se ervaring hebben, want voor een korte periode moet je toch elke nieuwe werknemer wegwijs maken in het bedrijf. Daarnaast durven werkzoekenden voor een tijdelijke job ook sneller werk te zoeken in een andere sector. Zo vind je vaak makkelijker een goede kandidaat, ongeacht zijn of haar achtergrond of ervaring.