Technische profielen aanwerven? Zo ga je te werk

technische profielen

Een bedrijf is maar zo goed als zijn personeel. Zeker technisch talent is cruciaal om kwaliteit te kunnen garanderen. Ben je op zoek naar lassers, technisch tekenaars, elektriciens, monteurs, …? De kans is groot dat je zulke technische profielen niet op een-twee-drie gevonden hebt. Technische jobs behoren tot de knelpuntenberoepen, waardoor bedrijven onderling een heuse strijd voeren om de vacatures toch maar gevuld te krijgen. Zo verhoog je je kansen in deze war for talent.

Technische jobs behoren tot de knelpuntenberoepen

Er is een constante vraag naar bekwame technici, maar technische jobs hebben vaak te kampen met een imagoprobleem. Onterecht worden jobs in de techniek geassocieerd met hard labeur, terwijl het net de boeiendste en uitdagendste banen zijn. We kunnen namelijk niet meer zonder techniek en technologie in ons dagelijks leven. Als technicus kun je dan ook meewerken aan oplossingen voor heel wat maatschappelijke uitdagingen.

Maak schoolverlaters op tijd warm voor jouw bedrijf

Om de gegeerde technische profielen te kunnen aantrekken, moet je er als bedrijf op tijd bij zijn. De zoektocht naar nieuwe medewerkers moet vroeg beginnen, en het is cruciaal om de instroom van jong technisch talent te verzekeren. Maak laatstejaarsstudenten warm voor een job in de techniek bij jouw bedrijf, bijvoorbeeld door aantrekkelijke en leerrijke stages met toekomstperspectief aan te bieden en actief te promoten.

Ga in zee met een uitzendkantoor

Job Talent beschikt over een uitgebreid netwerk van technisch geschoolde kandidaten in knelpuntberoepen. Bovendien hebben onze medewerkers jarenlang ervaring met het aanwerven van technici en vaklui. En daarbij laten ze zich zelfs door de landsgrenzen niet tegenhouden. Dankzij onze gespecialiseerde afdeling ‘Euroworkers’ kunnen we in het buitenland uitzendkrachten rekruteren voor knelpuntvacatures.

Wil je technici aanwerven in de bouw-, chemie- of metaalsector, of heb je nood aan een technisch profiel voor je kmo? Neem gerust contact met ons op.