Nieuwe medewerkers introduceren: een doordacht beleid doet wonderen

nieuwe medewerkers introduceren

Om nieuwe medewerkers te introduceren, volstaat het uiteraard niet om hen naar hun werkplek te begeleiden en hen dan aan hun lot over te laten. Met een doordacht inwerkingsbeleid bereik je veel meer. De kersverse medewerkers voelen zich meteen aanvaard en op hun gemak. Hoe pak je het efficiënt aan? Wij maken je wegwijs!

Voordelen van een goed introductiebeleid

Als je medewerkers op de juiste manier verwelkomt en begeleidt, voelen ze zich meteen thuis en zullen ze sneller volledig ingewerkt zijn. Bovendien schept een goede aanpak een band tussen bedrijf en personeel, waardoor je nieuwe werknemers aan boord kunt houden. Ze zullen ook sneller hun job onder de knie krijgen en een meerwaarde leveren voor je business. Bovendien bespaar je de leidinggevende en collega’s kostbare tijd.

Nieuwe medewerkers introduceren: een langer traject loont

Heb je een programma uitgestippeld voor de eerste werkdag? Perfect, maar er is meer nodig. Het gaat namelijk niet enkel om de eerste dag, en je wil je nieuwe medewerkers ook niet meteen met bergen theorie overladen. Je doet er goed aan om de info op te delen in hapklare brokken. Dankzij een goede afwisseling tussen theorie en praktijk blijft het boeiend. Bovendien kun je de vinger aan de pols houden door je nieuwe medewerkers regelmatig een bezoekje te brengen.

Niet enkel taken toelichten

Een nieuwe job is een hele verandering voor zowel werknemer als werkgever. Hoewel het natuurlijk cruciaal is dat een nieuwe medewerker perfect weet wat hij of zij moet doen, is het minstens even belangrijk dat je de ‘ongeschreven wetten’ en uitleg over de bedrijfscultuur geeft. Verlies ook de informele overlegmomenten met collega’s niet uit het oog.

Een grote groep inwerken? Gebruik standaardmateriaal

Zorg voor standaardmateriaal voor nieuwe medewerkers (eventueel met filmpje). Als je elke week verschillende nieuwe medewerkers moet introduceren en daarbij telkens hetzelfde verhaal moet vertellen, gaat dit ten koste van uw enthousiasme en de kwaliteit van je boodschap. Een gedetailleerd opleidingsschema opgedeeld in verschillende stukken is een handige leidraad.