Geen nine-to-five-mentaliteit? Deze jobs passen bij jou

nine to five job

Hoewel er soms heel wat geregel bij komt kijken, hebben jobs met afwisselende uren ook enkele rake voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld rustig je boodschappen doen wanneer de rest aan het werk is. Aanschuiven aan de kassa: not for you! Ook de uitdaging om voor sluitingstijd in het post- of bankkantoor te geraken is jou totaal onbekend. Tot slot hoef je voor verplaatsingen van en naar het werk niet zoveel fileleed te verteren als je collega’s in dagdienst. Deze banen zijn ideaal als je nine-to-five-leventje maar saai vindt en je niet snel uit je ritme geraakt.

Aan de slag als verpleegkundige of ambulancier

Een verpleegkundige of ambulancier werkt vaak in afwisselende shifts en daar hoort soms ook nacht- en weekendwerk bij. Daardoor mis je weleens een feestje of een barbecue, maar je afwisselende uren hebben ook hun voordelen. Zo haal je bijvoorbeeld wat meer loon binnen, en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Een job in de horeca: niet alleen voor nachtraven

Ook jobs in de horeca staan bekend om hun afwijkende uren. Als restaurantmedewerker of barman- of vrouw begin je vaak pas in de namiddag en werk je door tot diep in de nacht. Voor sommige mensen is dat werkschema ideaal, maar je hoeft lang geen nachtraaf te zijn voor een job in de horeca. Ben je bijvoorbeeld eerder een vroege vogel? In een hotel of een ontbijtbarretje werk je eerder van de vroege ochtend tot de vroege namiddag.

Geen nine-to-five-mentaliteit? Ga bij de politie of brandweer!

Politie- en brandweermensen zijn 24 op 24 en 7 dagen op 7 in de weer om onze veiligheid te garanderen. Je moet dus heel wat flexibiliteit aan de dag kunnen leggen. Ook al heb je net je avondeten op je bord geschept of zit je midden in een familiefeestje: als je bijvoorbeeld van wacht bent bij de brandweer en er een oproep binnenloopt, moet je alles laten vallen en zo snel mogelijk vertrekken. Gelukkig geeft het idee dat je mensen in nood helpt je wel veel voldoening.

Een job als bakker: niet voor watjes

Een bakker begint midden in de nacht te werken, zodat jij ’s ochtends kunt genieten van heerlijke pistolets en koffiekoeken. Het is een speciaal leventje dat niet voor iedereen is weggelegd, maar voor échte ochtendmensen is dit ritme wél ideaal.