Een efficiënt rekruteringsproces: do’s en don’ts

rekruteringsproces

Bij het aanwerven van personeel komt heel wat kijken. Een doordachte aanpak is nodig, want niets zo vervelend als iemand aannemen die uiteindelijk toch geen goede match blijkt, of die het na een paar weken alweer voor bekeken houdt. Dat doet niet alleen je aanwervingsinspanningen teniet (je kunt immers van voor af aan beginnen), maar het werkt ook demotiverend voor de werknemers die het werk weer moeten opvangen tot jij een nieuwe collega voor hen vindt. Enkele tips voor een efficiënt rekruteringsproces.

Zorg voor een goede functieomschrijving

Een efficiënt aanwervingsproces begint bij een goede functieomschrijving. Maak die zo gedetailleerd mogelijk. Dit is een goede oefening: je moet je een zo volledig mogelijk beeld van de ideale kandidaat vormen. Zo kom je precies te weten wie je nodig hebt. Bovendien is de kans ook groter dat alleen die kandidaten met de nodige kwaliteiten op de vacature reageren. Het omgekeerde is uiteraard ook waar: hoe vager de functieomschrijving, hoe meer mensen zich aangesproken voelen – wat jou meer kaf geeft om te scheiden van het koren.

Combineer verschillende rekruteringskanalen

Publiceer je vacature via verschillende kanalen: op de website van het bedrijf, op intranet, op sociale media, en zelfs via scholen of opleidingscentra. Als je het maximumaantal relevante kandidaten wilt bereiken, ga je het best in zee met een uitzendkantoor. Uitzendconsulenten kunnen terugvallen op jarenlange ervaring en een uitgebreid netwerk – en daar profiteer jij natuurlijk van mee.

Bereid de sollicitatiegesprekken goed voor

Als je de kandidaten hebt geselecteerd die je graag zou spreken, zit je voorbereidingswerk er uiteraard nog niet op. Om het maximum uit de sollicitatiegesprekken te halen, stel je jezelf onder meer de volgende vragen:

  • Wie moet er bij het gesprek aanwezig zijn? Is het misschien een goed idee om er iemand bij te betrekken die de functie goed kent?
  • Wat wil je precies te weten komen?
  • Welke beoordelingscriteria ga je gebruiken?

Hulp nodig? Aarzel niet om ons te contacteren!