Een sociaal project als teambuilding: de voordelen

teambuilding

Voor veel bedrijven is het een uitdaging om elk jaar een toffe teambuildingactiviteit in elkaar te boksen. Een dagje paintballen, een stadspel of etentje zijn al lang niet meer origineel. Maar wat als je nu eens een sociaal project als teambuilding zou kiezen? Ontdek de vele voordelen van deze (misschien verrassende) keuze.

De handen uit de mouwen

Wil je als bedrijf de krachten bundelen om een goed doel te steunen? Een financiële bijdrage ligt misschien voor de hand, maar zo’n investering loont vaak pas op lange termijn. Door je teambuilding te koppelen aan een goed doel, zie je onmiddellijk effect. Zo’n organisatie heeft niet alleen baat bij financiële steun, maar kan dikwijls ook extra mankracht gebruiken. Investeer als bedrijf dus liever je tijd in plaats van je geld.

De voordelen van ‘maatschappelijk verantwoord teambuilden’

Je engageren voor een maatschappelijk project heeft meer dan één voordeel. Je profileert je als een geëngageerd bedrijf, wat je imago ten goede komt. Om je originele teambuilding in de kijker te zetten, kun je bijvoorbeeld een verslag of een aftermovie op je bedrijfswebsite en sociale media zetten. Daarnaast help je organisaties die goed werk verrichten. En als medewerker haal je bergen voldoening uit de hulp die je biedt. Bovendien kun je je collega’s eens op een totaal andere manier leren kennen.

Een project kiezen

Wil je een natuurvereniging een hart onder de riem steken, gezelschapsspelletjes spelen met langdurig zieken of verwaarloosde dieren helpen opvangen? De keuze is aan jou en je collega’s: laat iedereen een voorstel en motivatie indienen om de betrokkenheid te verhogen en organiseer stemrondes. Misschien hebben sommige werknemers wel een persoonlijke connectie met een organisatie.

Als er veel goede voorstellen komen, kun je gerust meerdere goede doelen tijdens de teambuilding combineren. Klikt het tijdens de teambuildingactiviteit met de mensen van het goede doel? Dan kun je eventueel ook een langdurige samenwerking aangaan. Ga met je bedrijf elk jaar een paar keer langs om te helpen of organiseer een actie ten voordele van de organisatie. Kortom: met een sociaal project als teambuilding mag je oprecht trots zijn op je bedrijf!