In conflict met een collega? Zo los je het op

conflict collega

Je kunt niet met alle mensen in je leven evengoed overweg. Op de werkvloer is dat niet anders: de ene collega verovert je hart vanaf dag een, de andere leer je doorheen de jaren of maanden meer en meer waarderen, en dan zijn er ongetwijfeld ook collega’s waar je gewoonweg niet mee door één deur kunt. Misschien hoeft die moeizame verhouding geen roet in het eten te gooien, bijvoorbeeld als jullie maar heel af en toe moeten samenwerken. Maar als de situatie escaleert, heb je een probleem. Een conflict met een collega kan namelijk je hele werkdag of -week verpesten en je heel wat stress bezorgen. Blijf dus niet bij de pakken zitten. Alvast wat goede raad!

Steek je kop niet in het zand

We zijn met zijn allen geneigd om pijnlijke conversaties uit de weg te gaan, gewoon om het onszelf niet te lastig te maken. Toch is het probleem negeren de grootste fout die je kunt maken. Als het conflict niet benoemd wordt, blijft het je namelijk achtervolgen.

Op zoek naar de oorzaak

Het is heel makkelijk om je collega te beschuldigen van lastig gedrag, maar vaak ligt de oorzaak van het conflict veel dieper. Zo heeft je collega misschien het gevoel dat zijn of haar werk niet gewaardeerd wordt of ligt de werkdruk gewoon veel te hoog. Probeer de zaak met andere woorden ook eens van zijn of haar standpunt te bekijken.

Betrek een objectieve partij

Als het je niet lukt om het conflict met je collega op een gezonde manier op te lossen, is het een goed idee om er een derde partij bij te betrekken. Zorg er dan wel voor dat die persoon zowel met jou als je collega een neutrale band heeft!

Conflict met je collega? Bekijk het als een leermoment

Dit is misschien wel het belangrijke aandachtspunt. Denk eens na over wat je kunt leren uit het conflict. Misschien kun je de oorzaak van het probleem wel aanpakken, zodat je er in de toekomst niet meer mee geconfronteerd wordt.