Batibouw 2016: dit zijn de trends voor jobs in de bouwsector

batibouw 2016

Batibouw 2016 staat voor de deur. De jaarlijkse bouwbeurs – het grootste evenement in de sector – is de ideale gelegenheid om dieper in te gaan op de trends in de bouwsector. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de jobkansen in de bouw?

Strengere bouweisen

De eisen op het gebied van energiezuinigheid, ventilatie en isolatie worden almaar strenger. Op die evolutie moeten de bedrijven in de bouwsector inspelen. Almaar meer ondernemingen zetten actief in op het duurzamer maken van woningen, kantoren en andere gebouwen. Ze leiden hun personeel op om mee te zijn met de laatste technologieën en zoeken regelmatig naar nieuwe krachten die kunnen helpen om nog betere energieprestaties te behalen.

Grote vraag naar geschoolde arbeidskrachten

De vraag naar geschoold personeel blijft toenemen in de bouwsector, maar verschuift naar andere profielen. Technische scholing wordt hoe langer hoe belangrijker omdat de complexiteit van de uit te voeren werkzaamheden stijgt. Onder andere technisch tekenaars zijn gegeerd op de arbeidsmarkt.

Technische profielen – mét de nodige scholing – blijven ook in 2016 zeldzaam en dus erg gegeerd. Veel technische beroepen zijn knelpuntberoepen. De vacatures raken maar moeilijk ingevuld.

Buitenlandse concurrentie blijft groot

De buitenlandse concurrentie in de bouwsector blijft groot. Veel bedrijven voelen zich genoodzaakt om buitenlandse krachten aan te werven om de knelpuntvacatures in te vullen. Precies vanwege die grote concurrentie, is het zo belangrijk in de bouwsector om kwalitatief werk te leveren en daarmee het verschil te maken. En dat kan alleen dankzij knowhow en ervaring, die je verwerft in een gedegen technische opleiding en op de werkvloer, uiteraard.

De troeven van werken in de bouw

In de bouwsector vind je heel wat boeiende en uitdagende jobs. Sommige stielmannen behoren bovendien tot de best betaalde werknemers. Welke job je ook nastreeft in de bouw, met deze troeven zul je sowieso kennismaken:

  • een gevarieerde job,
  • een aantrekkelijke vakantieregeling,
  • voldoende rustdagen,
  • buiten werken,
  • en behoud van inkomen bij tijdelijke werkloosheid (vriesweer).