4 tips voor een werkdag vól energie

energie werk

Loop je er op het werk soms maar lusteloos bij? En heb je het gevoel dat je werk eronder lijdt? Tijd om in te grijpen! Volg deze handleiding en je voelt je binnen de kortste keren een stuk energieker.

1.      Eet gezond … de hele dag door

De juiste voeding kan je net op het juiste moment een stevige energieboost geven. Begin de dag altijd met een gevarieerd ontbijt en eet vervolgens verschillende kleinere gezonde maaltijden, verspreid over de dag. Eet bijvoorbeeld wat yoghurt met granola tussen je ontbijt en je lunch en een kleine wrap met groenten in de namiddag. Zo vermijd je die namiddagdip na een te zware lunch, en haal je de hele dag door energie uit je voeding.

2.      Een frisse neus

Wat frisse buitenlucht doet wonderen. Maak daarom van je middagpauze gebruik om tien minuutjes naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Wedden dat je achteraf alerter en productiever bent? Daarnaast kun je ook beter op regelmatige tijdstippen een korte pauze nemen dan één lange.

3.      Geef complimentjes

Een compliment krijgen van een collega is altijd leuk, toch? Hoe meer complimentjes je geeft, hoe meer je er zelf mag verwachten. Probeer elke e-mail af te sluiten met een positieve noot (of een mopje). Want mensen blij maken is gewoonweg fijn!

4.      Te weinig energie op het werk? Beweeg meer!

Als je doorheen de dag veel beweegt, voel je je automatisch frisser en energieker. Maar voor wie een bureaujob heeft, is veel bewegen helaas geen evidentie. Maak daarom van elke situatie gebruik om de benen te strekken. In plaats van een e-mail te sturen naar een collega op een andere verdieping, kun je er ook gewoon even langsgaan. Of neem geen hele kan water mee naar je bureau, maar ga regelmatig een glaasje halen. Neem jij volgende keer ook de trap in plaats van de lift?