4 tips om aangenaam van en naar het werk te pendelen

tips pendelen

Wie niet dichtbij huis werkt, staat algauw voor het dilemma ‘het openbaar vervoer nemen of aanschuiven in de file’. Kies je voor het eerste? Dan kunnen we je alvast verklappen dat er heel wat voordelen verbonden zijn aan pendelen met het openbaar vervoer – als je het tenminste goed aanpakt. Hieronder vind je enkele tips om het meeste uit jouw trein-of busritten te halen.

Verrijk je brein op de trein

Natuurlijk kun je de tijd op de trein gebruiken om een serie te kijken, de horoscoop in ‘de metro’ te lezen of je Twitterfeed uit te pluizen. Maar je kunt jezelf ook verrijken. Wat dacht je ervan om elke maand een ander boek lezen, een podcast te beluisteren of eindelijk de actualiteit te volgen? Je hoeft zelfs niet met extra gewicht naar het werk, want je vindt alles in een handomdraai op je smartphone. Wedden dat je het dan niet meer zo erg vindt wanneer de trein even stilstaat?

Slaap inhalen

Heb je een kort nachtje of een zwaar weekend achter de rug? Dan kun je nog snel een schoonheidsslaapje inlassen. Vergeet niet om je wekker te zetten, zodat je niet in het verkeerde station wakker wordt. Al kun je ook altijd vertrouwen op je medereizigers om je wakker te maken. Drink gerust een koffie vóór je dutje, de cafeïne begint pas echt te werken na een goed halfuurtje.

Sociaal contact

We snappen wel dat je ’s ochtends niet altijd behoefte hebt aan een oppervlakkig gesprek met de persoon naast je. Maar toch kan sociaal contact best aangenaam zijn. Misschien zit er wel een vriend(in) of leuke collega op jouw trein. Stuur hem of haar een berichtje en spreek bijvoorbeeld af om elke vrijdag koffiekoeken op de trein te eten of praat lekker wat bij.

Pendelen = mediteren

Druk, druk, druk: van ’s ochtends wanneer je je naar het station haast, tot op het werk waar je deadlines en vergaderingen hebt. Dan kan even onthaasten geen kwaad. Met een drukke job en kinderen is dat echter niet evident. Dankzij een rustige playlist of oordopjes en enkele ademhalingsoefeningen tover jij je pendelrit zo om tot zen-momentje.