3 eettips voor een productieve werkdag

eettips werkdag

De temperaturen dalen, en je energiepeil zakt gestaag mee: het lijkt wel alsof die middagdip elke dag een uurtje langer duurt. En misschien geraak je moeilijker uit je heerlijk warme bed, zodat er minder tijd overblijft om te ontbijten. Toch is een snelle hap achter het stuur geen goeie start van je werkdag. Hoe je er dan wel voor kunt zorgen dat je een productieve werkdag hebt? Met deze drie eettips geraak je zelfs de donkerste dagen door!

De ochtendstond heeft goud in de mond

Sla jij, net als veel andere werkende mensen, je ontbijt weleens over? Niet doen! Je hebt de energie nodig om je te concentreren en fit aan je dag te beginnen – of je nu vrijwel de hele dag aan je computer zit of je eerder een fysieke job hebt.

Wat je lichaam ’s ochtends écht nodig heeft? Vers fruit, vers fruitsap gecombineerd met havermout en eventueel een zacht gekookt eitje. Brood blijft populair als ontbijt, maar is toch niet de beste keuze: het leidt namelijk tot pieken in de suikerspiegel, waarna je eens zo vermoeid achterblijft.

Drink eens iets anders dan koffie

Ben jij iemand die de nodige tassen koffie nodig heeft om op gang te komen én te blijven? “Niet overdrijven” is de boodschap! Omdat koffie zo’n hoge zuurtegraad heeft, kan het bij overmatig gebruik leiden tot verteringsproblemen of maagzuur – en dat komt de concentratie uiteraard niet ten goede. Voor een productieve werkdag wissel je je koppen koffie beter af met voldoende water en thee.

Tip: groene thee geeft je ook een energieboost, maar dan zonder het gejaagde gevoel dat je aan te veel koffie kunt overhouden.

Gezonde tussendoortjes op het werk

Als je maag begint te rommelen, maar het nog te vroeg is om te gaan lunchen, kom je misschien in de verleiding om snel een zoet tussendoortje naar binnen te spelen. Hier krijg je een energieopstoot van, maar je energieniveau daalt ook snel weer. Het is beter om je energiepeil constant houden, bijvoorbeeld door fruit en noten te eten.

Tip: fruit is een gezond tussendoortje, maar eet het liever niet vlak na de lunch. Dan gaat het gisten in je maag, waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt.